Om oss

Arella (Kiranförlaget) startades av Annette Behrens och Helena Bokvist våren 2010 Vårt syfte är att översätta Doreen Virtues vackra ängla- och orakelkort till svenska.

År 2014 behövde vi byta företagsform till ett aktiebolag av praktiska skäl, vi ombildade därför till Arella. Vi är fortfarande samma personer och vi gör fortfarande samma sak – företagsformen och namnet är den enda skillnaden.

Annette Behrens, som är norsk, har tidigare varit delaktig i utvecklingen av Den Lille Arkana, ett alternativt förlag och bokhandel i Oslo i Norge. Annette var bland annat ansvarig för översättning av Doreen Virtues änglakort från engelska till norska. Hon har också lång erfarenhet av marknadsföring, grafiskt arbete och hon håller även kurser inom personlig utveckling. Vid sidan av detta är hon en aktiv singer/songwriter som håller konserter både i Norge, Sverige och i övriga Europa.

Helena Bokvist är civilekonom med flera års erfarenhet av ekonomi, finans och konsultverksamhet. Helena har också erfarenhet av egen företagsdrift. En sidosysselsättningsom har funnits med de senaste åren är vägledning och coaching av människor, föreläsningar och studiecirklar inom personlig utveckling.


Varför gör vi detta?

Vi anser båda att personlig och andlig utveckling är en viktig del av livet. Vi har under många år varit i miljöer med likasinnade människor och märkt att intresset för personlig och andlig utveckling ökar i en allt större utsträckning.

Området är stort och verktygen för att komma i kontakt med sig själv och sitt inre är många. Gemensamt för oss båda är att Doreen Virtues ängla- och orakelkort fann en plats i våra hjärtan första gången vi såg dem. De är inte bara vackra att se på, utan är också mycket användbara för att komma i kontakt med sig själv.

Många som vi har mött tycker engelskan är krånglig och lite svår att förstå och det är många som efterfrågat dessa kort på svenska. Idén att översätta dessa kort till svenska kom för några år sedan och blev till verklighet under våren 2010. För oss känns det fantastiskt att kunna arbeta med något som ligger oss så varmt om hjärtat och samtidigt kunna göra ängla- och orakelkorten mer tillgängliga för flera människor!